4 redenen om meer te slapen

Slapen doet iedereen, maar heeft ook iedereen een goede nachtrust? Een goede nachtrust is ontzettend belangrijk voor je gezondheid. Door ons drukke en vooral gehaaste leven vergeten we al snel hoe belangrijk het is om voldoende te slapen. Wist je dat een goede nachtrust waarbij je dus goed en voldoende slaapt, bijdraagt aan een langer en vooral gelukkiger leven? 

Goed voor de hersenen

Wanneer je een goede nachtrust hebt, zul je gedurende dag veel beter concentreren en presteren. Je hersenen verwerken informatie veel sneller en nemen nieuwe informatie gemakkelijk op. 

Goed voor de lichaamshouding

Wanneer je niet goed slaapt ben je prikkelbaar en gespannen. De kleinste dingen kunnen al als ernstig ervaren worden. Bij een langdurig tekort aan slaap kan zelfs depressiviteit ontstaan. Het is dus erg belangrijk om voldoende te slapen. Je zult lekker in je vel zitten en bovendien voel je je energiek. Bovendien is uit onderzoek gebleken dat wanneer je goed slaapt, je je gelukkiger voelt. 

Gezondere uitstraling

Voldoende slaap geeft je een gezonde glow. Wanneer je niet voldoende slaapt, krijg je opgezwollen ogen of donkere kringen onder de ogen. Bovendien wordt er collageen afgebroken waardoor je sneller rimpels of andere oneffenheden krijgt. Daarnaast heb je bij niet voldoende nachtrust een trager verlopende stofwisseling wat resulteert in toename van het gewicht.

Betere immuunsysteem 

Wanneer je voldoende slaapt, ben je minder vatbaar voor ziektes. Daarnaast zul je beter presteren tijdens het sporten. Het sporten is weer goed voor je immuunsysteem en dit zal dus resulteren in minder vatbaar zijn voor ziektes. Bovendien ben je minder vatbaar voor ontstekingen en bacteriën. 

Het is dus erg belangrijk om voldoende en vooral goed te slapen. Zorg dat je tenminste 8 uur slaap per nacht krijgt. Je huid gaat ervan stralen en het allerbelangrijkste: je gaat je er beter en gelukkiger door voelen!