Wat zijn de kledingtrends voor meisjes deze winter?

De winterperiode komt er aan en dat betekent dat veel ouders weer nieuwe kleding voor hun meisjes gaan zoeken. Wij zochten uit wat de wintertrends voor meisjeskleding zal zijn. Op deze manier ben je verzekerd dat jouw kinderen in de leukste kleding zullen rondlopen. 

Wat zullen de trends voor deze winter zijn?

Een mix van prints, kleuren en romantiek met een vleugje moderniteit, dat zijn de trends voor de damesmode met de komst van de winter. De zomertinten in het winterpalet worden steeds meer gemengd en ontwerpers bewijzen dat de romantische lentebloemen niet alleen voor de zomermaanden zijn. We betreden een steeds tijdlozer universum en kleuren en prints worden van de lente/zomer doorgetrokken naar de herfst/winter.

Een nieuw jasje voor de klassiekers

Denk maar aan koudere temperaturen dat ze verschijnen, beelden in streeppatronen, die ook de jassen voor meisjes domineren, waardoor looks met een heerlijke retro-lucht ontstaan, die ook voor de kleintjes super elegant is.

Tot de bekendste patronen behoren de strepen, die zowel in elegante als in meer casual modellen voorkomen. Door naast de verticale strepen ook een vintage herinnering in te brengen, is het resultaat mooi en charmant. 

Bloemenprints en veel kleuren

De mogelijkheden van de prints vermenigvuldigen zich met delicate bloemmotieven op lichte of zelfs donker gekleurde achtergronden zoals blauw en zwart. Bloemen verschijnen ook in een verscheidenheid van kleuren en vormen.

Als het op prints aankomt, zullen dierenprints dit seizoen een prominente plaats innemen. De inspiraties van jaguars, zebra’s en slangen zullen opnieuw verschijnen en in een meer ongewone vorm, om een “gedurfd klassiek” concept te creëren. “

Wat de kleuren betreft, zien we dat ontwerpers zich richten op natuurlijke tinten, wat een belangrijke trend is geworden, en ook inzetten op de favoriete modetint: zwart.

Vrolijke kleuren

Heldere kleuren krijgen ook de ruimte. In dit geval is de trend eerder dat ze de aandacht trekken in eenkleurige looks.

Het idee is nu niet zozeer om te mixen en te matchen, contrasterende felle en intense kleuren zijn de sleutel tot het creëren van een essentieel herfstpalet.

Sterk getinte kleuren geven een gevoel van ‘luxe’. Sterke edelsteentinten zorgen voor extravagantie en levendige tinten, zoals rood en hot pink, zullen opvallen temidden van het neutrale palet van de koude dagen.

Stoffen voor de winter

De meest nobele stoffen zullen in verschillende contexten verschijnen. De klassieke utility look krijgt een vloeiend en minimalistisch voorstel, waardoor katoen een geraffineerde look krijgt.

Velours keert terug met een edele toets, waardoor de historische verwijzingen van het thema worden versterkt en zijde verschijnt als een noviteit.

De creativiteit en de vrijheid die aanwezig waren in de vorige drukvoorstellen en ook in de modellering die prijzen voor beweging en comfort, worden verveelvoudigd in het ontwerp met vrije lijnen.

De prenten zijn voorzien van bloemen en gebladerte die verwijzen naar het bucolische landschap, waardoor de herfst-/winterdagen een bijzondere kleur krijgen.