Tips voor mooi en gezond haar

Iedereen wil mooi maar vooral gezond haar. Met de juiste voeding en producten kom je al een heel eind. Maar de verzorging van je haar is net zo belangrijk. De chemicaliën in shampoos en haarverzorgingsproducten beschadigen namelijk je haar en verzwakken de conditie van je hoofdhuid. Bekijk daarom snel deze tips voor mooi en gezond haar.

Voeding

Om mooi en gezond haar te krijgen is het belangrijk om de juiste voeding binnen te krijgen. Voeding waar genoeg mineralen, vetten, vitamines en antioxidanten zitten om je hoofdhuid en haarworteltjes te beschermen tegen schadelijke stoffen. Denk bijvoorbeeld aan vis, superfoods zoals chiazaad en natuurlijk groenten en fruit. Je kan ook supplementen slikken voor mooier en gezonder haar. Denk bijvoorbeeld aan omega-3, vitamine B12 of een vitamine die geschikt is voor haar, huid en nagels. Deze vind je in bijna alle drogisterijen. 

Producten

Dure producten zijn niet gelijk goed voor je haar. Maar wat wel goed is voor je haar zijn biologische producten waar zo min mogelijke chemische stoffen in zitten. Denk hier bijvoorbeeld aan sulfaten. Deze stoffen beschadigen de conditie en kwaliteit van je haar. Daarbij is het erg belangrijk om zo min mogelijk hitte te gebruiken. Apparaten zoals stijltangen, krultangen en föhns drogen je haar uit wat resulteert in dof/futloos haar. Daarnaast ontstaan er gespleten haar punten. 

DIY makers

Het is erg belangrijk om je haar en hoofdhuid met liefde te verzorgen. Maak dus minstens één keer per week een masker om je haar te verzorgen. Wanneer je zelf de maskers maakt, weet je zeker dat er geen chemische producten zijn toegevoegd. Zo heb je een 100% pure haarmasker waar je haar van gaat glanzen. Probeer iedere keer wat anders. De beste producten voor mooi en gezond haar zijn: avocado’s, rijstwater, ei, yoghurt, honing, banaan en natuurlijke verschillende oliën. Arganolie is erg bekend maar probeer ook is een keer castorolie of amandelolie. Je haar gaat er een stuk sneller van groeien!