Hoe krijg ik mooie nagels?

Mooie, verzorgde nagels wilt iedere vrouw. Maar veel vrouwen hebben last van dunne, verkleurde, gebroken nagels of velletjes. Het kan vanalles zijn. In dit blog lees je een stappenplan dat jou gaat helpen bij het krijgen van de perfecte, verzorgde en mooie nagels. Let wel op! Het stappenplan is niet eenmalig. Het dient wel regelmatig herhaald te worden, anders heb je zo weer onverzorgde nagels.

Stap 1: materialen

Voordat je zomaar gaat beginnen met het mooi maken van je nagels, is het wel handig als je een aantal materialen in huis hebt. Denk aan nagelolie, een vijl, een base coat, nagellak en een top coat. Als je al je materialen in huis hebt kun je gaan beginnen met het mooi maken van je nagels.

Stap 2: reinigen

Nu je alle materialen in huis hebt, kun je gaan beginnen met stap 2. Stap 2 is het reinigen van je handen en het verwijderen van oude nagellak. Begin met een schone basis om een optimaal resultaat te krijgen.

Stap 3: vijlen nagels

Vijl je nagels in een vorm naar keuze. Er zijn een hele hoop nagel vormen waar je uit kunt kiezen. De vierkante/ovale nagel vorm is het meest ideaal. Bij deze nagelvorm heb je het minste kans dat je nagel afbreekt. Kies wel voor een vijl en niet voor een schaar. Door een schaar worden je nagels dun en door te vijlen maak je je nagels sterker. Hierdoor kun je voorkomen dat je nagels sneller afbreken.

Stap 4: verzorging

Wanneer je tevreden bent met je nagel vorm kan je gaan beginnen met de verzorging. De verzorging van je nagels is super belangrijk, als je met nagellak aan de slag gaat. Nagellak beschadigd de nagels heel erg en de verzorging is dan ook super belangrijk. Laat velletjes voor wat ze zijn en probeer ze niet te verwijderen. Dit kan leiden tot ontstekingen. Smeer je nagels in met een nagelriemcrème of een andere soort crème om de nagelriemen te hydrateren. 

Stap 5: base coat

Als je nagels en nagelriemen weer een beetje hersteld zijn kun je je nagels weer opnieuw gaan lakken. Voordat je een base coat gaat aanbrengen, breng je een olie aan om alles nog even een keer te hydrateren. Als de hydratatie erop zit, kun je de base coat aanbrengen ter bescherming van je nagel. De base coat voorkomt dat de kleur van de lak in je nagels trekt. Laat de base coat drogen en ga verder naar stap 6.

Stap 6: nagellak

Het is nu tijd voor het aanbrengen van de nagellak. Breng de nagellak pas aan als de base coat helemaal is opgedroogd. Breng een niet te dikke laag nagellak aan om te voorkomen dat de nagellak niet droogt en er luchtbelletjes onder de nagellak komen. Breng eventueel een extra laagje nagellak aan als nagellak nog niet dekkend genoeg is. 

Stap 7: top coat

De laatste stap voor perfecte nagels is het aanbrengen van een top coat. Een top coat zorgt ervoor dat de nagellak extra lang blijft zitten zonder beschadigingen. Je kunt de top coat het allerbeste aanbrengen als de nagellak bijna helemaal droog is. Op deze manier hecht de top coat zich goed aan de nagellak, waardoor nagellak lang blijft zitten.