Zo krijg en behoud je de perfecte asblonde kleur

Asblond is al een lange tijd een trend op het gebied van haar. Veel meiden willen hun lokken omtoveren naar een asblonde kleur, maar dat is nog niet zo makkelijk als het lijkt. Asblond haar is namelijk zowel lastig te krijgen als het behouden van de kleur. Ben jij benieuwd hoe dit wel lukt? Lees dan snel verder.

Verven

Als jij van plan bent om over te gaan naar asblond haar, dan moet je wel weten dat daar over het algemeen veel geduld voor nodig is. Het duurt vaak namelijk even voordat je de kleur hebt zoals jij die in gedachte had. Naast dat je er dus rekening met hoe lang het duurt moet houden, is het ook belangrijk om je te realiseren dat het hebben van asblond haar wel wat kost. Net zoals bij iedere kleur is het van belang dat jij je kapsel bijhoudt, zodat het er verzorgd en gezond uit blijft zien. Je krijgt namelijk uitgroei, dus houd er rekening mee dat je ongeveer een keer in de drie maanden naar de kapper moet om mooi asblond haar te houden.

Zelf doen of naar de kapper

Omdat asblond haar nog best een lastige kleur is, is het je aan te raden om het verven aan een professionele kapper over te laten. De kapper kan precies inschatten welke verfkleur jij nodig hebt om asblond haar te krijgen en verft je haar op zo’n manier dat je uitgroei zo min mogelijk opvalt. Vaak moet je haar eerst ontkleurd worden, voordat je asblond haar kunt verven. Ook dit kun je beter aan je kapper overlaten. Een bezoek aan de kapper is het echt meer dan waard.

Zilvershampoo

Om te voorkomen dat asblond haar weer een gele gloed krijgt, raden we je aan om zilvershampoo te gebruiken. Er zijn veel verschillende zilvershampoos en het is aan jou om te bepalen welke bij jouw asblonde haar het beste werkt. Gemiddeld kun je je zilvershampoo ongeveer vijf tot zeven minuten laten intrekken voor het gewenste resultaat. Ook dit is iets wat je voor jezelf moet bepalen. Je kunt er natuurlijk zelf voor kiezen om de shampoo of juist langer of juist korter in te laten trekken. Als je je zilvershampoo te lang in laat trekken, dan kan het alleen wel zo zijn dat asblond haar een paarse gloed krijgt. Het is aan jou of je dit wel of niet mooi vindt.