Alles wat je moet weten over de Jaderoller

Je hebt vast al van de jaderollers gehoord. Verschillende beauty influencers hebben al gezworen op deze rollers.  Ze zouden wonderen moeten doen voor de elasticiteit en uitstraling van je huid doordat ze gemaakt zijn van edelstenen zoals ‘Jade’. Maar werken deze rollers ook echt? Of zijn het puur mooie rollers die na een tijdje weer terug je kast ingaan?

Wat is een jaderoller?

Jaderoller, een makeup gadget die niet in je skincare routine mag missen volgens verschillende beauty influencers. Deze rollers zijn van edelstenen gemaakt en zouden een genezende en reinigende werking moeten hebben op de huid. De jaderoller heeft twee stenen. Één grote en één kleine om zo bepaalde plekken op je huid te kunnen bereiken tijdens het rollen. De jaderoller zou naast zijn reinigende en genezende werking ook nog ontspannend en verkoelend moeten werken.

Waar is een jaderoller van gemaakt?

Zoals eerder benoemd, worden jaderollers van edelstenen gemaakt. Al vroeg in de geschiedenis werd in China edelstenen gebruikt door de keizerinnen. Ze rolden de stenen op hun huid om zo rimpels te verminderen en de huid te verstevigen. Naast de groene jaderoller, bestaan er ook roze quartz rollers. Deze zouden dezelfde werking hebben, maar zijn ze van een andere steen gemaakt.

Wat maakt een jaderoller bijzonder?

Doordat de jaderoller geen chemische stoffen of andere schadelijke stoffen bevat, is het 100% natuurlijk en dus niet schadelijk voor de huid. Daarnaast zijn ze van edelstenen gemaakt wat genezend en reinigend werkt op de huid. Tenslotte zou het de puffiness op je gezicht moeten weghalen. Ook voor mensen die zich storen aan hun onderkin of vollere wangen, kan een massage met de jaderoller positieve effecten hebben. 


Hoe gebruik je het?

Je kan de jaderoller zo vaak als je wil gebruiken. Je kan het op een droge huid gebruiken of in combinatie met een crème, olie of serum. Er wordt geadviseerd om minimaal één keer per dag de jaderoller zeker te gebruiken. Rol de jade dagelijks zachtjes voor ongeveer 10 minuten op je gereinigde gezicht. Het is erg belangrijk dat je gezicht van tevoren goed gereinigd is. Wanneer dit niet het geval is, verspreid je vuil en dode huidcellen over je gehele gezicht.

Herhaal vervolgens elke beweging over beide kanten van het gezicht. Maak de bewegingen altijd van binnen naar buiten. Je duwt als het ware alles weg van je gezicht zodat de afvalstoffen goed vervoerd kunnen worden. Maak vervolgens de jaderoller schoon met lauw water en een zachte doek zodat je het de volgende dag weer kunt gebruiken.