Wat te doen in de winter?

Heb jij er zelf ook last van? Je verveelt je zo, maar je hebt geen idee voor leuke activiteiten en met het koude weer ga je liever ook niet zomaar naar buiten… Hoe houd je jezelf bezig en zorg je ervoor dat je niet heel de dag in bed ligt? Wij hebben hier een aantal activiteiten die jou bezig zullen houden deze winter! Een aantal hiervan zijn helaas wel buiten activiteiten, maar als jij eenmaal bezig bent, zul je ook geen last meer hebben van de kou! En, zoals de meeste andere activiteiten, zijn deze het leukst wanneer je ze samen met je beste vriend(in)en doet! Ook zijn dit leuke first date ideeën!

Schaatsen

Als je geluk hebt, kan je dit misschien wel op natuurijs bij jou in de buurt doen! Woon je niet vlakbij een meertje, of vriest het niet hard genoeg? Kijk dan eens rond bij een stad bij jou in de buurt! In de meeste steden staat er namelijk vrijwel elk jaar in de winter een kunstschaatsbaan! Maak er meteen een dagje van door in de stad nog te gaan shoppen of lekker te eten en voilá! Je bent lekker bezig geweest en hebt er ook nog een gezellig dagje van gemaakt!

Diner

Je kan er natuurlijk voor kiezen om gezellig met een groepje uit eten te gaan, maar het is misschien wel net zo leuk (of leuker!) om zelf te koken. Trommel al je vrienden op en koken maar! Hoe meer zielen, hoe meer vreugd, en hoe meer verschillende gerechtjes! Ben jij zelf niet zo van het koken, maar ga je liever ook niet uit eten? Dan kan je natuurlijk ook altijd gezellig kaas of chocolade fonduen, of met zijn allen gourmetten! Uitgebreide etentjes hoeven natuurlijk niet alleen met kerst, maar kan je organiseren wanneer jij dat wil! 

(Foute) Kerstfilm marathon

Wij houden van filmmarathons en het beste van deze marathons is natuurlijk dat je ze altijd kunt houden! En om er dan nog even dat winterse sfeertje aan te geven, kies je dus kerstfilms voor in de marathon! Het allerleukst zijn natuurlijk die foute en dramatische kerstfilms. Zet lekkere hapjes en drankjes klaar en jij hebt gegarandeerd een topavond!

Kerstmarkt

Deze is ook leuk te combineren met schaatsen, aangezien de meeste steden met een kerstmarkt, vaak ook een kunstschaatsbaan hebben staan! Je bent lekker een dagje weg en je hebt meteen al je kerstinkopen gedaan! Of misschien doe jij hier wel inspiratie op voor jouw kerstversiering en cadeaus.