Tips tegen de winterdip

De dagen worden korter, het weer wordt guurder… We hebben er allemaal last van, en sommigen nog wat meer dan anderen. Een vakantie naar een zonnige plek zou de ideale oplossing zijn, maar natuurlijk heeft niet iedereen hier tijd (en geld) voor. Daarom hier een paar tips om jouw winterdip tegen te gaan en jezelf helemaal happy te voelen deze winter!

Buitenlucht

Ja, zelfs ondanks het slechte weer in deze tijd. De buitenlucht is een van de beste oplossingen, omdat frisse lucht je mind helemaal kan opfrissen en resetten. Zit je er dus bijvoorbeeld even helemaal doorheen, ga dan buiten een stukje wandelen!

Beweging

Zo komen we bij de tweede tip: beweging! Beweging is een goede manier om jezelf bezig te houden, maar het zorgt er ook voor dat je er weer meer energie voor terug krijgt. Ga naar de sportschool, spreek met iemand af om te wandelen. En je raadt het al; het beste zijn natuurlijk buiten activiteiten. 

Even er tussen uit

En dan niet een paar uurtjes, maar denk aan een dagje, of zelfs een weekendje weg. Denk niet meteen aan bijvoorbeeld een reisje naar Spanje, maar kijk gewoon hier in de buurt rond! Het is namelijk bijna het kerstseizoen, dus wat dacht je van een dagje kerstmarkt? Of een leuke stad bezoeken? Allemaal tips die jou fit en vrolijk houden, maar wel binnen een budget blijven!

Verander je kamer

Dit hoeft natuurlijk geen hele verbouwing te worden, maar geef je muren bijvoorbeeld gewoon een nieuwe kleur! Frisse en heldere kleuren kunnen namelijk ook heel veel voor je humeur en energie doen. Je kan er ook nog voor kiezen om wat planten in je kamer te zetten, ook deze fleuren de boel op en kunnen nieuw leven je kamer inblazen.

Rust

Ondanks dat beweging natuurlijk goed voor je is, moet je jezelf ook zo nu en dan wat rust gunnen. Zo gun je ook je mindset de tijd om tot rust te komen en kun je daarna je energie en focus weer optimaal benutten.

Vitaminen

Met dit gure weer wordt het verleidelijker om te gaan snacken. Geef hier niet te veel aan toe, want ook dit eetpatroon slurpt energie. Er zijn natuurlijk ook gezonde snack opties, zodat je jezelf ook niet schuldig hoeft te voelen! Kies er dus deze winterperiode voor om gezond te eten, immers heb je jouw vitaminen in deze tijd natuurlijk hard nodig!