Wat te doen tegen vreetbuien?

Je hebt ongetwijfeld wel eens een enorme vreetbui. Je kunt niet stoppen met alles eten wat los en vast zit. En dan bedoelen we natuurlijk de ongezonde variant. Van koekjes en chocolade tot hele zakken chips.Je bent zeker niet de enige met vreetbuien en daarom hebben wij de juiste tips op een rijtje gezet.

Drink voldoende water

Soms geeft je lichaam aan dat je honger hebt, terwijl je eigenlijk enorme dorst hebt. Mede hierom is het een goed idee om gedurende de dag genoeg te drinken. De voorkeur gaat uit naar water en groene thee. Probeer vooral suiker van frisdrank en vruchtensappen over te slaan. Het is daarom ook slim om één of twee glazen water te drinken als je een vreetbui aan voelt komen.

Ga een stukje lopen

Grote kans dat je je niet heel lekker voelt nadat je jezelf hebt volgestopt met van alles en nog wat. Hoe verleidelijk het ook is om languit op de bank te gaan liggen, doe het niet. In plaats daarvan kun je ook een rondje buiten gaan lopen. Het helpt om alles in je hoofd op een rijtje te krijgen en om je spijsvertering weer beter op gang te helpen. Bovendien is je hond hier waarschijnlijk ook blij mee en verbrand je op die manier ook alvast wat calorieën van wat je net allemaal naar binnen hebt gewerkt.

Val op tijd in slaap

Zorg ervoor dat je genoeg uren slaap pakt. Ga op tijd naar bed om eventuele cravings te voorkomen de volgende dag goed te beginnen. Begin de volgende ochtend dan ook meteen gezond met een goed ontbijtje. Denk hierbij aan een bakje yogurt met fruit of ontbijtshake. Dit is al een mooie basis om de dag te beginnen. Als je moeite hebt om gezonde keuzes te maken, helpt dit je zeker op weg.

Sla geen maaltijd over

Wat te doen als je net een eetbui hebt gehad? Dan denk je er misschien over na om de volgende dag een maaltijd over te slaan. Maar geloof ons, dat is geen goed idee. Je lichaam heeft gedurende de dag porties eten nodig om goed te blijven functioneren. Grote kans dat je  juist cravings gaat krijgen omdat je enorme honger krijgt. Hierdoor wordt de kans op een nieuwe vreetbui groter.