Milieubewust leven zonder moeite doe je zo

Het zou een stuk beter voor het milieu en de wereld zijn wanneer we met z’n allen een stukje milieubewuster zouden leven. Dat weten we allemaal. Toch kan het best lastig zijn om het roer opeens helemaal om te gooien. Voor iedereen die graag een milieubewust leven wil, maar geen idee heeft waar hij of zij moet beginnen: wij hebben een paar tips verzameld die ervoor zullen zorgen dat je een duurzamer leven leidt, zonder dat het veel moeite kost. Jazeker, het kan echt!

Herbruikbare rietjes

Plastic rietjes zijn in veel landen al verboden en ook in Nederland val je bij veel klimaat fanaten niet in de smaak als je plastic rietjes gebruikt. En eerlijk is eerlijk, ze hebben wel gelijk. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor papieren rietjes. Helaas gooi je die ook na één keer gebruiken weg. Niet echt duurzaam dus. Wanneer je kiest voor herbruikbare rietjes van metaal ben je pas echt goed bezig. Deze rietjes zijn niet alleen enorm duurzaam, ze staan namelijk ook super leuk in elk drankje.

Ga vaker met de trein

In plaats van veel met de auto te reizen of in het vliegtuig te stappen, kun je beter wat vaker de trein pakken. Dat is tegenwoordig één van de meest duurzame manieren van reizen en het brengt daarnaast heel veel voordelen met zich mee. Doordat je je niet hoeft te concentreren op de weg kun je bijvoorbeeld rustig je favoriete serie bingen.

Let op je stopcontacten

Stekkers en adapters die je niet gebruikt kun je het best direct uit het stopcontact halen. Wanneer je ze erin laat zitten, blijven ze namelijk energie verbruiken. Wanneer je je adapter na het opladen van je telefoon of laptop direct uit het stopcontact haalt, verbruik je niet alleen minder energie, maar gaat je oplader ook nog eens langer mee. En dan hebben we het nog niet eens over de veel lagere energierekening.

Je eigen koffiebeker

Het is heerlijk om op een gehaaste ochtend langs de Starbucks te rennen en een tall caramel macchiato mee te nemen. Maar in plaats van elke papieren of plastic koffie cup weg te gooien nadat je hem een keer gebruikt, kun je beter investeren in een herbruikbare koffiebeker. Deze beker kan gewoon in de wasmachine en ziet er vaak ook nog eens super leuk uit!

Was op lage temperaturen

De wasmachine is een van de grootste energieverbruikers in het huis. Hier kun je makkelijk iets aan doen door je was altijd te wassen op lage temperaturen. Ook hartstikke goed voor je kleding. Met een wasje van dertig graden wordt je was ook echt wel schoon. Deze tip is vanzelfsprekend ook nog eens goed voor je portemonnee.