Verslaap jij je vaak? Met deze tips zal het nooit meer gebeuren

Voor sommige mensen is opstaan echt een fluitje van een cent. Deze mensen zetten de wekker lekker vroeg en staan gelijk op zonder te snoozen. Zij hebben tijd voor een leuke outfit samenstelling, gekrulde haren en een lekker bakje koffie. Er zijn helaas ook veel mensen die moeite hebben met opstaan. Voor deze groep mensen hebben wij de beste tips op een rijtje gezet!

1. Stoppen met snoozen

Dit is misschien niet de leukste tip, maar misschien wel de beste. Door te snoozen blijf je namelijk elke keer net een paar minuten langer liggen waardoor het alleen maar moeilijker wordt om op te staan. Voor je het weet is het alweer een half uur later en heb je nog maar heel even om je klaar te maken. Stop daarom morgen vroeg al met snoozen.

2. Andere plek

Stoppen met snoozen is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan. Als je echt resultaat wilt boeken moet je je wekker op een andere plek zetten. Als je wekker niet binnen handbereik staat moet je het bed uit waardoor je al gelijk wakker bent en niet meer hoeft te snoozen. Als je wekker je telefoon is is dit natuurlijk mooi meegenomen. Je slaapt namelijk een stuk beter als je in bed niet wordt geprikkelt door allerlei appjes en mailtjes.

3. Irritante wekker

Een gezellig deuntje is leuk op de vroege ochtend, maar zeker niet effectief. Wissel de fluitende vogeltjes in voor een loeiharde sirene of bel en je staat binnen een paar seconden naast je bed. Nog beter is een wekkerradio die je instelt op een radiozender waar veel wordt gepraat. Deze geluiden zullen je snel uit je slaap halen en maken je gelukkig niet meteen chagrijnig als de sirene

4. Glas water

Drink voor je naar bed gaat een groot glas water. Zo zul je op het moment dat je wekker gaat zeker naar het toilet moeten. Als je eenmaal uit bed bent en in de badkamer staat, ben je ook zo onder de douche. Daarnaast is het witte licht ook nog eens confronterend voor je ogen om goed wakker te worden.

5. Laat iemand je wakker maken

Het beste is als je iemand vraagt je wakker te maken. Deze persoon maakt je gordijnen open, doet wat muziek aan en begint alvast met koffiezetten. Tijd dus om op zoek te gaan naar een vrijwillig ochtendmens.