7 tips om een miskoop te voorkomen

Het is gewoon een feit! Vrouwen houden van shoppen. En helaas hoort daar ook af en toe een miskoop bij. Je herkent het vast wel dat je in een opwelling iets koopt en thuis tot de ontdekking komt dat die paar schoenen helemaal niet bij dat shirtje past die gekocht hebt of dat je broek toch net iets te strak zit wanneer deze een keer in de was is geweest. Super jammer natuurlijk, maar gelukkig is er wat aan te doen. In dit artikel lees je 7 tips om een miskoop te voorkomen.

1. Maak een wishlist

Dit is eigenlijk meteen de ultieme tip waardoor je een aantal miskopen weet te voorkomen. Maak een wishlist van de items die je echt nodig hebt. Speur regelmatig winkels en online webshops af en sla dan je favoriete items op in je favorieten. Check vervolgens af en toe of deze items met korting aangeboden worden en denk er daarna nog eens goed over na. Op deze manier heeft het item al meerdere keuzemomenten gehad waardoor je geen impulsieve aankopen doet.

2. Blijf trouw

Mode trends zijn superleuk, maar houd je vast aan je eigen kledingstijl. Is een maxidress bijvoorbeeld helemaal on trend, maar draag je eigenlijk nooit een jurk? Koop hem dan niet. De kans is dan namelijk super groot dat je hem uiteindelijk nooit zult dragen. Hoe zonde is dat van het geld?

3. Does it really fit?

Eindelijk vind je het paar schoenen waar je al tijden naar op zoek bent of zie je die perfecte jurk voor the big party die je gaat geven hangen. Er is alleen een grote maar. Ze hebben het item niet in de goede maat. Laat je dan niet verleiden en koop het item niet. Als het niet past is het echt zonde van het geld. Je komt vast nog wel de juiste maat tegen!

4. Laat je niet beïnvloeden

Shoppen met je vriendinnen is natuurlijk super gezellig en daar is helemaal niks mis mee. Let wel op dat je je niet laat verleiden door de enthousiaste mening van je vriendinnen en houd je vast aan je eigen smaak en stijl. Weet je van jezelf dat je hier erg makkelijk intrapt? Kies er dan voor om alleen te gaan shoppen of je aankopen online te bestellen zodat je op je thuis op je gemak zelf kunt beslissen zonder de invloeden van anderen.