Ontdek welke kleuren jou het beste staan!

“Mag ik jouw paarse jurkje lenen voor donderdag?”. “Natuurlijk!”. Terwijl je het jurkje van je vriendin past zie je opeens dan het heel anders staat dan je dacht. “Maar bij haar stond die zo goed! Hoe kan dat nou?”. Vaak weet je welke kleuren je mooi vindt. Maar dit zijn niet altijd de kleuren die je het beste staan. In deze blog ontdek jij welke kleuren jou het beste staan!

Warm of koud?
Je kunt testen of je een koel type bent heel eenvoudig testen. Hou een stukje aluminium folie naast je gezicht. Kijk wat er met je huid gebeurt. Geeft het jou huid een boost? Dan ben je een koel type. Kleuren als blauw, turquoise en lila staan jou heel prachtig.

Niet helemaal duidelijk wat het met je huid doet? Dan hebben we nog een ander trucje. Kijk naar de kleur van je aders op je pols. Zijn die groen? Dan ben je een warm type. Zijn ze blauw? Dan ben je een koel type. Natuurlijk zijn je aders altijd blauw, maar door je huidskleur kan het meer groen lijken. Warme types staan aardetinten heel goed. Bijvoorbeeld olijfgroen, roodoranje, goudtinten en bruin.

Woman Holding Green and Red Leather Handbag

Jouw seizoenstype
Dan kunnen we jouw seizoenstype bepalen. De omschrijving waar jij je in herkent is het type dat jij bent.

Lentetype
Kenmerken: Jouw haarkleur is rood, lichtbruin of blond en je ogen zijn licht van kleur. Lentetypes hebben vaak sproetjes in het gezicht en lichte wenkbrauwen.

Jouw kleuren: Perzik, appeltjesgroen, koraalrood en lichtbruin.

Zomertype
Kenmerken: Je hebt blond haar en je ogen zijn blauw, grijs of groen.
Jouw kleuren: Hemelsblauw, lavendel, licht geel en wit.

Herfsttype
Kenmerken: Je hebt  donkerbruin, rood of donkerblond haar. Je ogen zijn bruin of groen en je wenkbrauwen zijn donker.

Jouw kleuren: Bruin, olijfgroen, goud, oranjebruin, roodbruin en ivoor wit.

Wintertype
Kenmerken: Je heb een koele en roze ondertoon. Je huid is licht en je hebt donkerbruin of zwart haar met blauwgrijze of donkerbruine ogen. 

Jouw kleuren: Donkerblauw, grijs, taupe paars en chocoladebruin.
Of jij nu in je cocktailjurkje, badjas of pyjama staat, met deze kleuren kom jij altijd stralend voor de dag!