De 6 beste modetips die je ooit zal krijgen

Ook al denk je dat je het op modevak mooi voor elkaar hebt, dan nog zijn er tal van tips & tricks waar je nog iets van kan leren. Zie hier de 6 beste modetips ooit, om op te volgen en nu en dan eens te negeren.

1. Investeer in mode niet in trends

Een kwaliteitsvol basisstuk, een tijdloze handtas, een klassieke jas. Sommige kledingstukken zijn hun euro’s meer dan waard. Beschouw deze kledingstukken als een goede investering. 

Trends daarentegen komen en gaan, veel kans dat de jas die je deze winter hebt gekocht volgende winter niet meer aan wil omdat de trend voorbij is. Dit betekent niet dat je geen trends meer kunt volgen, maar spendeer niet je hele budget aan kledingstukken die trendy zijn, want wie weet zijn ze volgend seizoen niet meer trendy. Spendeer juist een deel van je budget aan tijdloze kledingstukken. 

2. Test nieuwe trends middels accessoires 

Weet je niet zeker of trends iets voor jou zijn? Probeer de trend eerst eens voorzichtig uit. Koop een handtas in de kleur die dit seizoen helemaal trendy is of koop de schoenen met een bloemetjesprint. Op deze manier kun je trends uitproberen en ben je niet heel je budget kwijt aan een trend die toch niet helemaal jouw smaak is. 

3. Draag kleding die past

Verschillende merken betekent verschillende maten. Het is niet omdat je bij het ene merk een maat 40 hebt, je deze maat ook hebt bij alle andere kledingwinkels. Maten verschillen per merk. Zelf binnen een merk kunnen er verschillen zitten in de maten. Kies gewoon de maat die jouw het beste past, ongeacht of dit een maatje groter of kleiner is dan ’normaal’.

4. Draag het juiste ondergoed

Nu we het toch over passende kleding hebben: het juiste ondergoed kan wonderen doen voor je figuur. Of je nu dunner bent of wat voller: met het juiste ondergoed onder je outfit ziet elke vrouw er stijlvol uit. 

5. Overdressed of underdressed

Weet je niet zo goed wat je aanmoet doen naar een feestje of een etentje? Kies eerder voor de overdressed look. Twijfel je tussen een jeans of een glamoureuze avondjurk, ga dan eerder voor de middelweg. Kies een gekleed jurkje. Je bent op deze manier niet de ster van de avond, maar ook niet de dummy met de geheel verkeerde outfit. 

6. Luipaardprints zijn voor altijd

De ‘neutrale’ kleuren als wit, zwart, blauw en camel zijn altijd goed en gaan al eeuwigheden mee, omdat deze kleuren simpelweg overal bij passen. Maar ook luipaard- en tijgerprints zijn een goede keuze als het om kleding gaat dat bij alles moet passen: ze matchen mooi bij alle kleuren en zijn allesbehalve saai.