5 tips voor de perfecte Instagram foto

Een perfecte feed op Instagram. Yes please. Stiekem zijn we allemaal jaloers op de mooie plaatjes van influencers, modellen en bloggers. Hoe krijgen ze het toch voor elkaar om altijd goed op de foto te staan met het lekkerste eten op de mooiste plekken? Het is eigenlijk niet zo moeilijk en met een paar tips weet jij ook hoe je de perfecte foto kunt schieten. Lees snel verder voor de tips.

Perfecte timing

Voor een goede foto moet je soms op het perfecte moment wachten. Wacht tot de lucht mooi is, de zon goed staat en er geen mensen meer in beeld staan, of juist wel. Je volgers zullen zien dat je echt tijd in de foto hebt gestoken en dat zal je dan ook belonen met likes!

Ga op pad

Door gewoon op pad te gaan kom je mooie plekjes tegen en ontdek je verschillende dingen om te fotograferen. Op deze manier kan je ook veel oefenen waardoor de foto’s alleen maar beter worden. Twijfel niet te lang, gewoon schieten! Misschien zit er wel de perfecte foto bij zonder dat jij het door hebt. Vaak komen de kleuren anders over of is de foto net van een bepaalde hoek gefotografeerd waardoor het plaatje op beeld veel mooier wordt dan in het echt. Dan heb je de juiste foto te pakken.

Natuurlijk licht

Dit is echt een must! Je foto’s zijn zoveel mooier in daglicht dan in kunstmatig licht. ‘s Ochtends en ‘s middags is de beste tijd om foto’s te maken. Een donkere of wazige foto is niet mooi om tussen je Instagram feed te plaatsen. Door de belichting aan te passen, wordt de foto ook niet altijd mooier. Vergeet die flits en donkere foto’s! Natuurlijk licht is het allermooiste.

Unieke invalshoek

De standaard selfie hebben we ondertussen wel gezien. Probeer eens een ander soort foto. Wissel af van positie en probeer verschillende hoeken of plaatsen uit. De beste foto is niet in één keer gemaakt. Door veel te spelen met verschillende hoeken en positief maak je gegarandeerd de ideale foto!

De regel van derden

In de fotografiewereld wordt veel gebruik gemaakt van de regel van derden. Dit is een compositieregel die je foto’s sprekender maakt en fijner om naar te kijken. Je beeld is verdeeld in negen vlakken. Twee horizontale lijnen en twee verticale lijnen. Als je een object op een van deze lijnen of een vlak fotografeert, voldoet de foto aan de regel van derden.