Met deze tips van jij in no time in slaap

Er is niks vervelender dan de hele nacht wakker liggen en de volgende dag gebroken zijn. Misschien lig jij op dit moment wakker en ben je wanhopig op zoek naar tips die echt werken. Het kan ook zijn dat jij vaak slecht slaapt en op zoek bent naar tips die jou de aankomende nachten kunnen helpen als je naar het plafond staart. Either way, wij snappen je volkomen. Als je moe bent na een slechte nacht is het leven nou eenmaal een stuk minder leuk. Niet kunnen slapen is met deze tips verleden tijd.

Luister naar muziek

Lig jij ook altijd te malen als je niet kunt slapen en steeds tegen jezelf te zeggen dat je niet kunt slapen? Dit werkt averechts. Zoek daarom afleiding door naar je favoriete muziek te luisteren. Kies wel wat rustiger muziek zodat je er niet klaarwakker van kunt worden. Zo zul je aan andere dingen denken dan het niet in slaap komen en hopelijk val je daarna als een blok in slaap.

Ga even uit bed

Als je niet kunt slapen, is de kans groot dat je je ook niet heel slaperig voelt. Ga even uit bed en kruip er pas weer in als je wel moe bent. Dit is ook een manier om jezelf te resetten. Als je opnieuw naar bed gaat is de kans groter dat je snel in slaap valt, omdat je dan voor je gevoel niet al uren wakker ligt en je je gedachten even hebt kunnen verzetten. Probeer het eens en je zult zien dat het werkt.

Ontspanningsoefeningen

Wat goed kan helpen om in slaap te komen is ontspanningsoefeningen doen. Op het internet zijn een boel ontspanningsoefeningen te vinden, maar dit is onze favoriet: focus je een paar minuten op het gevoel in een bepaald lichaamsdeel, bijvoorbeeld je hand. Voel je een tinteling? Voel je hem op het zachte laken liggen? ga dan verder naar je arm, je been enzovoort. Het resultaat: je wordt helemaal zen en valt vanzelf in slaap.

De juiste temperatuur

Lig je wakker in bed en heb je het erg warm? De kans is dan groot dat dit de reden is dat je niet kan slapen. De perfecte temperatuur voor je slaapkamer is 18 graden. Is het in jouw slaapkamer warmer? Doe dan een raam open. Een koele kamer zorgt ervoor dat je veel makkelijker in slaap valt.