Dit gebeurt er met je gezicht als je gaat slapen met make-up op

Je herkent het vast wel: je komt thuis na een avondje stappen, je benen kunnen niet meer en je bed is te verleidelijk om meteen in te duiken. Ach, laat die make-up er dan maar een keertje op zitten. In je achterhoofd weet je dondersgoed dat het enorm slecht is voor je huid en je morgen waarschijnlijk wakker wordt met een hele hoop puisten. Maar een keertje kan geen kwaad toch? Daarom hebben wij de grootste risico’s voor jou op een rijtje gezet.

Mascara

Ik denk dat we allemaal wel weten dat slapen met mascara ervoor kan zorgen dat onze wimpers uitvallen of afbreken. En dat is echt het laatste wat we willen. Het slapen met oogmake-up kan ervoor zorgen dat je make-up in je ogen terechtkomt en dat zorgt voor irritaties. Een ander kwaaltje wat zich kan voordoen is dat het haarzakje waaruit de wimpergroei verstopt raakt, waardoor er op deze plek ontstekingen ontstaan. Dus probeer echt geen reinigingsbeurt over te slaan, want we willen allemaal lange volle wimpers, toch?

Foundation

Foundation wordt meestal lekker dik aangebracht, voor dat mooie egale getinte kleurtje. Maar foundation is meestal de grootste boosdoener voor je poriën, rimpels en acne. Maar wat je misschien niets wist is dat foundation wordt blootgesteld aan schimmels en bacteriën. Dat kan ervoor zorgen dat de huidcellen zich niet kunnen vernieuwen en herstellen. Je huis heeft lucht nodig, daarom is het belangrijk om elke avond de foundation goed te verwijderen. Want wie wil slapen met misschien wel schimmels of bacteriën op je huid?

Lippenstift

Niet te vergeten: je lippen moet je ook goed schoonhouden. Als je je lipstick de hele nacht op je lippen laat zitten, drogen je lippen uit en kunnen er kloofjes ontstaan. Heb je de hele avond met knalrode lipstick op je lippen gelopen en krijg je het er moeilijk af? Probeer dan je lippen zachtjes te scrubben met een zachte tandenborstel of met een lipscrub.

Mee-eters

Val jij vaak in slaap met make-up op je gezicht en vraag jij je af waar je puistjes vandaan komen? Dan is hier het antwoord. In de nacht vernieuwe je cellen zich en vernieuwt je huid zich. Maar als er nog make-up op je gezicht zit, wordt dit proces tegengehouden. Door foundation, primer en poeder kunnen je poriën verstopt raken. Help! Hierdoor raakt je huid geïrriteerd en krijg je veel sneller mee-eters en puistjes. En dat is het laatste wat we willen.

Rimpels

Rimpels?! Dat is toch alleen voor oma’s? Nou pas maar op. Doordat je met je make-up op gaat slapen blijven alle bacteriën, stoffen en vervuilde lucht van die dag op je huid zitten. Dit zorgt ervoor dat je poriën verstopt raken en de kans op acne een stuk groter wordt. Op lange termijn breekt daardoor de elasticiteit van de huid af, waardoor je huid er ouder uit gaat zien omdat de fijne lijntjes meer zichtbaar worden. Dus voortaan nog maar even je make-up eraf halen na een avondje stappen, je huid zal je dankbaar zijn!