Met deze 6 tips ontwikkel jij een nieuwe kledingstijl

Op je een modegoeroe bent of niet, je wil er wel graag fashionable bijlopen. Iedereen heeft dan ook een eigen kledingstijl. Maar wat nou als je die kledingstijl helemaal zat bent? Met deze guide kom jij erachter welke kledingstijl bij je past en hoe je moet beginnen.

Doe inspiratie op

Wanneer je zonder enige planning de stad ingaat en winkels instapt, gaat je shop missie geheid mislukken. Je moet natuurlijk wel weten in welke winkels je moet zijn om de perfecte outfit te scoren die bij jouw kledingstijl past. Als eerste moet je natuurlijk weten in welke nieuwe kledingstijl je jezelf binnenkort wel ziet lopen. Dat is misschien nog wel het lastigst. Pinterest is dan het antwoord! Op pinterest scroll je uren langs modebewuste dames met de tofste outfits.

Welke kledingstijl spreekt jou aan?

Er zijn mega veel verschillende stijlen. Als je het moeilijk vind om een eigen kledingstijl te bedenken, kun je altijd in bepaalde richtlijnen inspiratie opdoen. Je hebt diverse stijlen en hierin kun je die een beetje plaatsen:

  • Klassiek
  • Sporty en casual
  • Casual chic
  • Preppy en romantisch
  • Trendy
  • Edgy en rock
  • Urban
  • Normcore

Welke kleuren passen bij jou?

Lente, zomer, herfst of winter, wat past bij jou? Nu denk je misschien: doe mij maar zomer, maar zo werkt dat niet. We hebben het namelijk over verschillende kleurtypes. Bij ieder seizoen horen andere kleuren en sferen. Aan de hand van je huidtype, de kleur van je ogen en je haar kom je erachter welk kleurtype jij bent. Ben je een licht zomertype, een koel wintertype, een warm herfsttype of toch een zacht lentetype? Je komt dit te weten door een online test.

Welke kleding past bij jouw figuur?

Kleding komt in de meest uiteenlopende vormen en maten. En over de vormen gaan we het vandaag hebben. Want welk bodytype heb jij? Heb jij een appel, peer zandloper, bokaal of recht figuur? Bij ieder figuur zijn er kledingstukken die ervoor zorgen dat alle mooie onderdelen van jouw lichaam geaccentueerd worden.

Durf te experimenteren

Ga in de winkel niet voor één outfit, maar ga voor de mix and match methode. Wanneer je met kleuren en printjes durft te combineren, creëer je juist een eigen nieuwe kledingstijl. Stippen en strepen? Tijger- en slangenprint? Go for it! Een nieuwe kledingstijl ontwikkelen is ook een stap uit je comfortzone gaan.

Vergeet je kapsel niet

Je coupe is geen kledingstuk, maar wel heel bepalend voor je look. Bij de ene outfit staat een messy bun super leuk en bij de andere look een hoge staart. Ben je sowieso toe aan een nieuw kapsel, ga dan naar de kapper en vraag daar om advies!